CK SLAN tour - logo

Další informace

Portugalsko
Portugalsko

Portugalsko je jedním z nejstarších národních států v Evropě. Naleznete tu významné historické památky, archeologická naleziště, která vyprávějí o způsobu života a zvycích před stovkami let.

Španělsko
Španělsko

Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem, na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem. Ke Španělsku dále patří severoafrické državy Ceuta a Melilla, Kanárské ostrovy v Atlantském oceánu a Baleáry ve Středozemním moři.

Alcobaca - městečko s klášterem Panny Marie
Alcobaca -  městečko s klášterem Panny Marie

Alcobaca je městečko s několika menšími historickými památkami převážně ve stylu čisté a nepřeplácané gotiky. Hlavní dominantou města je však známý cisterciácký klášter ze 12. století, který se nachází na hlavním náměstí a nachází se na seznamu UNESCO.

Algarve - na konci Evropy
Algarve - na konci Evropy

Algarve je nejjižnější portugalský region s hlavním městem Faro. V celém regionu žije v současnosti kolem 396 000 obyvatel. Jedná se o hlavní turistickou oblast Portugalska.

Andalusie
Andalusie

Andalusie je nejjižnější španělská oblast, která proslula především jako území s největší koncentrací španělské tradice a temperamentu. Křesťanská kultura se zde mísí s islámem. Andalusie si dodnes zachovala prvky arabské kultury, ačkoliv nadvláda Arabů skončila v 15. století. Největší města jsou zde nazývána "bílými perlami" a jde o města Sevilla, Cordóba a Granada.

Coimbra
Coimbra

Coimbra je město v Portugalsku. Nachází se v centrální části Portugalska, v regionu Beira. Leží na řece Mondego, 195 km severně od Lisabonu. Město má zhruba 150 000 obyvatel, nicméně v celé metropolitní oblasti žije asi na 435 000 obyvatel.

Fatima - významné poutní místo
Fatima - významné poutní místo

Fatima je městečko v Portugalsku a především jedno z nejznámějších katolických poutních míst na světě. Fatima má asi 10 000 obyvatel a leží v okrese Santarém ve středním Portugalsku, 123 km severně od Lisabonu.

Lisabon - hlavní město Portugalska
Lisabon - hlavní město Portugalska

Lisabon je hlavním a největším městem Portugalska. V současnosti zde žije okolo 570 000 obyvatel, v okolí města pak žije více než 3 000 000 obyvatel. Zajímavostí je, že je Lisabon nejzápadnějším hlavním městem na evropské pevnině.

Madrid - hlavní město Španělska
Madrid - hlavní město Španělska

Madrid je hlavní město Španělska, ležící ve středu země. Má přes 3 milióny obyvatel a je též hlavním městem stejnojmenné provincie. V madridské aglomeraci pak žije více než 5 miliónů obyvatel. Centrum města se vyznačuje především širokými třídami se zelenými pruhy, velkými kruhovými náměstími a velkým počtem pompézních staveb, nejen renesančního stylu, ale i zcela moderně vypadajících mrakodrapů.

Porto - metropole severu
Porto - metropole severu

Porto je úžasné město, které nám nabízí moře, víno, křivolaké uličky, obchodní bulváry, kina, kluby - všechno, co si budete přát. Mimo jiné je město zapsáno na seznamu UNESCO.

Sintra
Sintra

Sintra je jedním z nejkrásnějších míst Portugalska, při jeho návštěvě si budete připadat jako v pohádce. Město obsahuje spoustu historických památek, z nichž jsou některé velmi pěkně dochované a tak není divu, že město najdeme na seznamu UNESCO.

Tomar - historické templářské město
Tomar - historické templářské město

Tomar je malé město v centrální části Portugalska, na břehu řeky Nabao, v distriktu Santarém. Je významné především tím, že bylo sídlem Řádu templářských rytířů (Kristových rytířů) v Portugalsku. Klášter a hrad, který zde po sobě rytíři zanechali patří k nejvýznamnějším evropským památkám a nachází se na seznamu UNESCO.